Tuesday, October 03, 2006

Pseudomonas syringae pv. tomatoدر س باکتری: عبدا.. غباخلو

وقوع بيماري خال‌زدگي باكتريايي گوجه‌فرنگي در ايران، اولين بار در ورامين (شهرياري و رحيميان 1374) محرز گرديده است . در بررسي اخير 53 ايزوله باكتري از بوته‌هاي آلوده گوجه‌فرنگي ورامين، جدا و مطالعه گرديد. كليه ايزوله‌ها گرم منفی ، كاتالز مثبت ، هوازي اجباري، ميله‌اي، تك يا دوتايي و يا داراي زنجيرهء كوتاه با بيش از يك تاژك قطبي بوده و روي محيط توليد رنگ فلورسانت نمودند. استرين‌هالوان و اوره‌آز مثبت بوده اكسيداز توليد نكرده، قادر به لهانيدن سيب‌زميني و هيدروليز آرجي‌نين نبوده و در توتون و شمعداني فوق حساسيت ايجاد نمودند. تمامي آنها روي گوجه‌فرنگي بيماريزا بودند. واكنش متيل‌رد، توليد استوئين واندول، احياء نيترات كتوگلوكونات ، كتولاكتوز، لستيناز، فسفاتاز، تايروزيناز، توليد گاز از گلوكز و فنيل‌آلانين دآميناز در آنها منفي بود. ژلاتين، كازئين، توئين 80، آربوتين واسكولين را هيدروليز نمودند اما قدرت هيدروليز نشاسته را نداشتند. توليد مواد احياءكننده از سوكروز و استفاده از آسپاراژين بعنوان تنها منبع كربن و ازت در آنها مثبت بود، از سيستئين و پپتون سولفید هیدروژن توليد نكرده، شير ليتموس را قليايي و در مواردي هضم نمودند، روي محيط آگار غذايي حاوي چهار درصد نمك طعام رشد نمودند اما در غلظت پنج درصد نمك طعام رشد اكثر آنها متوقف شد. تمامي استرين‌ها از قندهاي فروكتوز، گلوكز، گالاكتوز، سوكروز، مانوز، مانيتول، مايو - اينوزيتول، زايلوز، گليسرول، آرابينوز، ملزيتوز، سوربيتول اسيد توليد نمودند. هيچيك از ايزوله‌هاي بررسي شده از قندهاي سلوبيوز، لاكتوز، مالتوز، آدونيتول، رافي‌نوز، رامنوز، اينولين، ساليسين، دكسترين، دولسيتول، اسكولين رايبوز، آميگدالين، پالاتينوز و آلفامتيل گلوكوزيداز، توليد اسيد نكردند. همهء استرين‌ها از نمكهاي گلوتارات ، سيترات ، فومارات ، گالاكتورونات استفاده نمودند اما قادر به استفاده از آسكوربات ، فورمات ، بوتيرات ، تارتارات ، پروپيونات ، تاروكولات و هيپورات نبوده و در مصرف مالونات متغير بودند. اسيدهاي آمينه لوسين، ايزولوسين، هيستيدين، آسپاراژين، لايزين، آرجي‌نين، پرولين را استفاده نمودند اما قادر به استفاده از تريپتوفان، والين، سيستئين، متيونين، گلايسين، هموسرين، فنيل آلانين، ارنيتين، تريپتامين، والين، بتاآلانين و تركيبات نيكوتين آميد، بيوتين، تيامين هيدروكلرايد، آدنين و نياسين بودند. به آنتي‌بيوتيكهاي آمي‌كاسين، كلرامفنيكل، داكسي سايكلين، جنتامايسين، كانامايسين، نئومايسين، اكسي تتراسايكلين، استرپتومايسين و توبرامايسين حساس بودند. گروه دیگرتوليد اسيد از مزواريتريتول، استفاده از -DL لاكتات و - تارتارات مثبت بوده و سرينگومايسين توليد نكردند. نقوش الكتروفورز پروتئين آنها با ايزوله سودوموناس ، عامل شانكر درختان ميوه هسته‌دار مطابقت داشته و در آزمون نشت دو طرفه در آگار وايمينوالكتروفورز با استرين‌هاي و ساير استرين‌هاي جدا
شده از ميزبانهاي مختلف ، تفاوت داشته و داراي يك خط رسوبي منحصر به فرد در تركيب همولوگ بودند. با بررسي اخير مشخص گردید در ورامین علاوه بر پاتوار تومیتو که عامل خازدگی گوجه فرنگی است پاتوار سیرینگی نیز به عنوان عامل لکه برگی وجود دارد.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home